9 istedik, 7’de kaldık : 7-1
Yeşil – Siyahlılar, en yakın rakibi Fatih Karagümrük’e 9, Erzurumspor FK ve Gençlerbirliği’ne ise 11 puan fark attı.
SAMET YALÇIN’DAN PEŞ PEŞE GOLLER
Beklendiği gibi Kocaelispor maça hızlı başladı. Dakika 3’te Muharrem sert vurdu top az farkla dışarı çıktı. Dakika 4’te ise Samet sert vurdu kaleci güçlükle çeldi. Temsilcimizin ilk golü 7. dakikada geldi. Kocaelispor, Samet Yalçın’ın golüyle öne geçti. Gelen ortaya çok iyi yükselen Oğulcan kafayı vurdu. Top sekti, Samet Yalçın rövaşatayı vurdu. Temsilcimiz, Samet’in bu şık golü ile 1-0 öne geçti. Kocaelispor’un ikinci golü ise 20. dakikada geldi. Mendes sağ kanatta yerden çevirdiği topa Samet Yalçın altı pas üzerinde dokundu ve top ağlarla buluştu.
41’DE OĞULCAN, 45’TE MENDES SAHNEDE
Kocaelispor karşılaşmaya iyice ağırlığını koydu. Dakika 41’de üçüncü golümüz geldi. Pedrinho rakip yarı sahasının ortalarından defans arkasına güzel bir ara pası verdi. Topa hareketlenen Oğulcan ceza sahasına girerken şık bir aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı 3’e çıkarttı. Dakika 45’te ise Mendes sahneye çıktı. Mendes ile hızlı hücuma çıkan Kocaelispor’da Mendes Oğulcan ile verkaç yaptı. Penaltı noktası üzerinde yerden düzgün vuran Mendes farkı 4’e çıkarttı. Temsilcimiz bu golle ilk devreyi 4-0 önde kapattı.
YUSUF CİHAT’TAN FÜZE GELDİ
İkinci devreye de üstün başlayan temsilcimiz 57. dakikada bir gol daha buldu. Kocaelispor, Yusuf Cihat ile farkı 5’e çıkardı. Oğulcan’ın kafayla indirdiği top Yusuf Cihat’ın önünde sekti. Gelişine vuran Yusuf Cihat farkı 5’e çıkarttı. Rakibine şans tanımayan Kocaelispor’da ataklar üst üste geldi. 67’de Ahmet Oğuz’un defans arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Oğulcan Çağlayan, dar açıdan uzak direğe iyi bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Oğulcan’ın attığı bu güzel gol, ofsayt sebebiyle sayılmadı.
AHMET SAĞAT SİFTAH YAPTI
76’da bir kez daha sahneye Oğulcan çıktı. Kocaelispor sağ taraftan kullandığı taç atışında Ahmet Sagat topu ortaya çevirdi. Oğulcan tek vuruşla topu ağlara göndererek farkı 6’ya çıkardı. Ligde henüz golü olmayan Ahmet Sağat ise bu maçta siftah yaptı. Kocaelispor Ahmet Sagat’ın golüyle farkı 7’ye çıkardı. Sol taraftan çalımla ceza sahasına giren Mendes topu baştaki Ahmet Sagat’a çevirdi. Ahmet Sağat düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Kocaelispor skoru 7-0’a getirirken, Ahmet Sagat kendisinin bu sezonki ilk golünü attı. Malatya’nın tek golü ise 90+1’de geldi. Karambolde Osman Katipoğlu skoru belirleyen golü kaydetti. Kocaelispor, Yeni Malatyaspor’u 7-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerledi.














