Kürecik Radar Üssü çevresin de kurulan barikatların önünde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, açıklamalarında şunıları söylediler.\"Bugün burada, Malatya Kürecik’te, emperyalist savaş politikalarına karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Ortadoğu bir kez daha emperyalist müdahalelerin, saldırgan politikaların ve savaş hesaplarının hedefi haline getirilmektedir. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları bölgede yeni ve büyük bir savaşın kapısını aralamıştır. Bölgedeki ülkelere yayılmış ABD ve NATO tesislerine yönelik füze saldırılarında yaşanan sivil kayıplar bu savaşın giderek yayılma tehlikesini büyütmektedir\"

Savaşın halkların sofrasındaki ekmeği küçülttüğünü, yoksulluğu arttırdığı ifade edilip, Türkiye'nin savaşın tarafı değil barışın tarafı olması gerektiğini vurgulandı.
Başta Kürecik üssü olmak üzere Türkiye’deki ABD ve NATO üsleri kapatılması istenip \"Benjamin Netanyahu ve Donald Trump başta olmak üzere, halklara yönelik katliamlarda karar verici olan tüm diktatörler Uluslararası Savaş Suçları Mahkemelerinde yargılanmalıdır\" denildi.

Kürecik üssünde ki eylemde gazetemize açıklama yapan İlkay Şerefoğlu \"Bugün Kürecik'e karşı yükselen ses yalnızca bir üst karşıtlığı değildir. Bu sesi emperyalizme sömürü düzenine ve insan hayatını değersizleştiren politikalara karşı vicdan çağrısıdır. Çocuklar ölmesin savaşa hayır diyorum ve derhal Kürecik üssü de kapatılmalı.\"

YORUMLAR