Google’da haber kaynağınız olarak ekleyin
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 33. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen “Özallı Yıllar” konferansı için kente gelen Çiçek, Malatya’nın Türkiye siyasi tarihindeki kritik önemine dikkat çekti.
“Özal Olmasaydı O Makam Sivilleşmezdi”
Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde inşa edilen bölgenin en büyük kütüphanesini inceleyen Cemil Çiçek, Malatya’nın Türkiye’nin demokratikleşme sürecindeki öncü rolünü vurguladı. Çiçek, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin sivilleşmesi ve normalleşmesinde Malatyalılar başta gelir. Turgut Özal, Cumhurbaşkanı olmasaydı o makam kolay kolay sivilleşmezdi. Malatya bu yönüyle önemlidir. Aslen Yozgat doğumluyum ama siyaseten benim doğum yerim Malatya’dır. Özal olmasa ben neysem olmazdım.”
Başkan Sami Er: “Siz Bizim İdolümüzsünüz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cemil Çiçek’in Türk siyaseti için bir okul niteliğinde olduğunu ifade etti. Başkan Er, “Şeref verdiniz. Bizim idolümüzsünüz. Sizi Malatya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” diyerek Çiçek’e yeni görev süreci ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
