Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ağbaba, enflasyonun sebebi yastık lobisi oldu

Ali Aladağ…: Malatya Olay Haber…:
Enflasyonun nedeninin altın talebi olduğunu ifade eden Merkez Bankası Başkanı Karahan’a cevap veren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Şimdi enflasyonun sorumlusu teyzeler, amcalar, yastık lobisi ” dedi.

Ali Aladağ…: Malatya Olay Haber…:
Enflasyonun nedeninin altın talebi olduğunu ifade

Ağbaba, enflasyonun sebebi yastık lobisi oldu

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a elinde 200 TL ve 5 Euro banknotlarla tepki gösterdi. Ağbaba, “Avrupa Birliği’nin en küçük para birimi, Türkiye’nin en büyük banknotundan daha değerli hale geldi. Türk lirasının bir itibarı kalmamıştır” dedi. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını yitirdiğini söyleyen Ağbaba, “Bağımsız olmayan merkez bankası dünyanın en büyük ikinci faizine sahiptir’’ ifadelerini kullandı. Karahan’ın daha önce yaptığı konuşmada “Altın talebi enflasyonla mücadeleyi zayıflatıyor” ifadelerine de tepki gösteren Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Milletvekilleri “Enflasyonun sebebi yastık altındaki 500 milyar dolar” yazılı dövizler ile Karahan’ı karşıladı.

PATATES LOBİSİ, SEBZE TERÖR ÖRGÜTÜ…

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Karahan’ın da siyasete uyduğunu belirterek “Eskiden sorun faiz yükselirse faiz lobisi, dolar yükselirse dolar lobisiydi, sanal düşmanlar vardı. Patates lobisi, soğan lobisi, sebze terör örgütü… Bugün de enflasyonun sebebini bulduk. Evde altın saklayanlar enflasyonun sorumlusu oldu. Yastık lobisi şimdi. Bunları kutlamak lazım hiç kendilerinin sorumluluğu yok. Şimdi enflasyonun sorumlusu teyzeler, amcalar” diye konuştu. Ağbaba, “Memleketin malına çökmeyi biliyorlar. Evlerdeki yastık altındaki altınları bulup enflasyonu düzelteceğiz Allah’ın izniyle” diyerek tepki gösterdi.

2001’DEN 5 NİSAN’DAN DAHA DERİN BİR EKONOMİK KRİZ VAR

Türkiye ekonomisinin ciddi bir faiz, enflasyon ve kur kriziyle boğuştuğunu, sektörlerdeki daralmanın , ekonomik yıkımın binlerce büyük şirketin batmasına sebep olacak derecede ağır kayıplara sebep olduğunu belirten Ağbaba, “ Şu an yaşadığımız ekonomik kriz ne 2001 krizine benziyor ne 5 Nisan kararlarına benziyor.  Çok daha derin, kalıcı etkileri taşıyan bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Hatta buna kriz demek hafif kalır Türkiye tam bir siyasi ve ekonomik buhran yaşıyor. Şirketler ,büyük küçük ölçekli tüm iş çevreleri ve vatandaşlar çok ağır bir yükün altında. Tüm bunların sebebi ise biliyoruz ki yanlış ekonomi politikalar ve siyasi operasyonlara payandalık yapan ekonomi yönetimi” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uğur Hanbey Aladağ…:Malatya Olay Haber…:
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı
Sıradaki Haber Sadıkoğlu, Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor