Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan Turgut Özal Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksekokulu, aylardır süren ciddi bir güvenlik sorunuyla gündemde. Okul kampüsü ve çevresi başıboş köpeklerin adeta meskeni haline gelirken, öğrenciler ve çevre sakinleri can güvenliğinden endişe ediyor.
Özellikle sabah erken saatlerde ve akşam karanlığında okula giriş-çıkış yapan öğrenciler, sürü halinde dolaşan köpekler nedeniyle büyük korku yaşıyor. Bazı öğrenciler derslere yalnız gitmeye çekindiklerini, kimi zaman kampüs çevresinden dolanmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor.
Asıl tepki çeken ise yaşananlara rağmen hiçbir önlem alınmaması. İddialara göre öğrenciler durumu defalarca okul yönetimine ve rektörlüğe bildirdi. Yapılan şikâyetlere rağmen ne kampüs içinde ne de çevresinde kalıcı bir çözüm üretilmedi. Bu durum “Öğrencilerin güvenliği neden hiçe sayılıyor?” sorusunu beraberinde getirdi.
Vatandaşlar, rektörlük ve okul yönetiminin sorumluluktan kaçtığını savunarak, olası bir saldırı ya da yaralanma yaşanmadan harekete geçilmesi gerektiğini vurguluyor. “Bir facia mı bekleniyor?” tepkisi ise Arapgir’de sıkça dillendiriliyor.
Öğrenciler ve ilçe halkı, yetkilileri göreve davet ederken, kamuoyunun bu soruna sessiz kalmaması isteniyor. Arapgir Meslek Yüksekokulu’nda yaşanan bu tablo, yüksek öğretim kurumlarında güvenliğin ne kadar ciddiye alındığını bir kez daha sorgulatıyor.
