Avrupa’da uyarı geldi;
Chlorothalonıllı kayısıya dikkat…
Baktar Tarım Limited Şirketi Genel Müdürü Mahmut Bak “Uzun yıllardır sözleşmeli üreticimiz üretim alanlarında kullanılmaması gereken ve yasaklı etken maddeye sahip Chloratholonıl isimli ilaç kullanmıştır.
Bu üreticinin ürünlerini satın alacak firmaların bu konuda dikkat etmesi ve kullanılan ilacın yasaklı olduğunu dikkate almasını, gerekli analizleri yaptırmalarını öneririz.” açıklamasını yaptı.
Baktar Tarım Limited Şirketi Genel Müdürü Mahmut Bak sözlerini şöyle tamamladı: “Chloratholonıl tüm Türkiye’de ve Avrupa Birliğinde yasaklanmış bir ilaçtır. Gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederiz
Avrupa birliğindeki alıcıların bu konuda ihracatçı firmalara gerekli uyarıları yaptığı ve bu etken maddeli ilacı kullanan üreticilerin ürünlerine dikkat edilmesi ve Avrupa birliğine gönderilmemesi için gereken önlemlerin alınmasını belirtiyorum.”
Gerekli mercilere, ürünlerin satışını yapan zirai bayii ve kullanan üretici hakkında gerekli şikayetleri yaptıklarını ve olayın yetkili birimlere aktarıldığını da ifade edip “Tüm taze ve kuru kayısı ihracatçıları bu konuda özellikle dikkat etmesi gerektiğini öneririz.”dedi.