Bakan Ersoy; Başkan Gürkan’ın yaptığı yatırımlar Malatya’ya ivme kazandıracak…
6 Şubat depremleri sonrası Malatya'dan sorumlu bakan olarak yapılan çalışmaları koordine eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afet Koordinasyon merkezinde yetkililer ile bir araya gelerek son çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Toplantıya Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, milletvekilleri ve yerel yöneticiler katıldı.
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan konteyner kentleri gezdi.
BAKAN ERSOY NE DEDİ?
“Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ettik. Başkan Selahattin Gürkan'la bir araya geldik.
Başkan Gürkan'ın yaptığı yatırımlar Malatya'da inşaat çalışmaları devam eden; Dünya Kayısı Ticaret Merkezi (Yeni Şire Pazarı) 100. Yıl Kent Parkı'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldık.
Yapılar tamamlandığında Malatya’nın hem turizm hem sosyal hem de ticari hareketliliğine ivme kazandıracak.”