Başkan Sami Er Rakamı Duyunca Fıttırdım İçim İçime Sığmadı İsyan Edesim Geldi

Uğur Hanbey Aladağ…:Malatya Olay…: Malatya Büyükşehir Belediye  Başkanı Sami Er beraberinde Battalgazi belediye başkanı Bayram Taşkın ve Yeşilyurt belediye başkanı İlhan Geçit’le düzenlediği basın toplantısında neden fıttırdığını da açıkladı.

Başkan Sami Er Rakamı Duyunca Fıttırdım İçim İçime Sığmadı İsyan Edesim Geldi

Gaziantep’te gerçekleştirilen toplantıda Malatya’ya Dünya Bankası’ndan alınan krediden gönderilen parayı duyduğunda fıttırdığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, hemen Ankara’ya giderek Malatya’nın içinde bulunduğu durumu anlattığını söyledi.

Başkan Er kendisini fıttırtan olayı Basın toplantısında gazetecilere şöyle açıkladı “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tecrübesini çok iyi biliyorum. Ben TOKİ’deyken milletvekilleri ile geliyordu, Türkiye’nin en büyük projesini Gaziantep’e yaptık. Kuzey Şehir yapıldı, 50 bin konut. Antep’te giderken güllük gülistanlık. Fatma Hanım bir sunum hazırlamış. Gaziantep gibi depremden etkilenen 11 il var. Ama depremden asıl etkilenen il sayısı dört. Sanki Gaziantep en büyük yarayı almış. Fatma Hanımı tebrik ediyorum. Sunuma başladı; bir rakamlar geçti fıttırdım, iç içime sığmadı. İsyan edesim geldi. Bir an önce toplantıdan çıkmak istedim.

Bu krediyi deprem bölgesi belediyelerine su ve kanalizasyon idareleri üzerinden hibe olarak vermişler. Allah, devletimizden razı olsun. Listeye bir baktım; Hatay 380 milyon Euro, Kahramanmaraş 260 milyon Euro, Adıyaman’ı hatırlamıyorum, Gaziantep 177 milyon Euro, Malatya 155 milyon Euro. Bunu duyunca çıldırdım. Bu nasıl iş arkadaş? İçim daraldı. Söz sırası bana geldi. “Malatya Hatay’dan sona hasa alan ikinci il. Ölümlerimiz az buna şükrediyoruz. Bu nasıl bir adalet? 155 milyon Euro ne demek? Malatya ölmüş ağlayanı yok” dedim. Orada bana siz, “Bizde bir şey yok. Her şey iyi, iyi gidiyoruz dediniz” cevabını verdi. Canım çok sıkıldı.

Malatya zül içerisinde. Gittiğim her yerde Malatya’nın durumunu anlattım. Mali tabloyu anlatmak için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanına gittim. Dört gün boyunca Ankara’da Mehmet Şimşek ile görüştüm. Malatya’nın mağdur olduğunu anlattım. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştüm. Çözüm bulamadım. Her taraf duvar. Geldik geleli bir ayağım Ankara’da. Geçen hafta cumhurbaşkanımız ile görüştüm. Bunu dahi Kamuoyuna açıklamadım. Bakan Murat Kurum Malatya’da sayın Cumhurbaşkanımız ile telefon bağlantısı yaptığında sayın Cumhurbaşkanımız Sami ile görüştüm diye açıkladı…”

MALATYA’DA DEPREMLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR…:

Başkan Er’in açıklaması aynen şöyle: “Bizim bir çarşımız var, çökünce her şey çöktü. Çok merkezli değiliz, tek merkezli bir iliz. Malatya’mız geçmişte kötü planlanmış. İşler yavaş yürüyor. Sadece çarşı ve Kışla Caddesi ihale edilmişti.

10-15 rezerv alan vardı şimdi 49 tane oldu. Murat Kurum bakanımız Malatya için Allah’ın bir lütfudur. Bakana Malatya’nın çok geri kaldığını söyledim. Şimdi haftada 2-3 ihale yapılıyor. Bunlar hep yaptığımız görüşmeler neticesinde oluyor. İhaleleri tek tek takip ediyorum. Kiltepe, Tastepe, Melekbaba rezerv alan oldu, daha da yapacağız. Bakan geldi, çığırtkan bir azınlık ‘Kiltepe’de rezerv alan istemem’ dedi. Bakanda ‘yapmayalım’ dedi. Kiltepe’yi kısmi olarak yapacağız, diğer insanlarda isteyecek. Murat Kurum bakanımızın gelmesiyle çok hızlı bir atraksiyon aldık.

Malatya’mızın kadim ilçeleri var. Yeşilyurt’ta da koruma imar planı yapalım dedik. Çok güzel bir proje oldu, kıyamet koptu. Bu kamuoyuna da yansıdı. Bakanın önünü kestiler, ‘Tamam yapmayalım” dedi. Yeşilyurt ve Gündüzbey’imiz çok güzel olacaktı, bir sürü de para verdik. Bırakın bu şehri ihya edelim. Ama böyle olursa uzayacak. Kararlıyız, yapacağız. İnsanları incitmeden yapalım diyoruz.

9 bin 800 konut, 6 bin 400 iş yeri devam ediyor. Kentin çeperlerine 23 bin 163 konut yapılıyor. 12 bin 675 köy evi ihale edilen ve ihale edilecek. 45 bin 675 konut ihalesi yapıldı. 6 bin 462’de iş yeri devam ediyor”

Exit mobile version