Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan başkanlığında yapıldı. Kentin geleceğine yön verecek projelerin ve vizyon yatırımlarının ele alındığı toplantıda öne çıkan başlıklar dikkat çekti.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi, Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan idaresinde 14 Ekim Çarşamba günü Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan oturumda, Malatya'nın deprem sonrası ihya süreci, sosyal yatırımlar ve geleceğe dönük dev projeler masaya yatırıldı.
"Malatya Sadece Depremle Anılan Bir Şehir Olmayacak"
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Malatya'nın sadece fiziki olarak değil, sosyal ve kültürel alanlarda da yükselişe geçeceğini vurguladı.
Ayhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Biz Malatya’mızı yalnızca yeniden inşa etmiyoruz; geleceğin Malatya’sını kuruyoruz. Depremi unutmayacağız. Ancak Malatya’mızın yalnızca yıkımla ve depremle anılan bir şehir olarak kalmasını da istemiyoruz. Malatya; sporla, kültürle, festivallerle, gastronomiyle, gençliğiyle, üretimiyle ve şehircilik yatırımlarıyla öne çıkan bir şehir olacak."
Kültür, Spor ve Tarımda Güçlü Hamleler
Son dönemde şehirde gerçekleştirilen organizasyonlar ve tarımsal destekler hakkında bilgi veren Ramazan Ayhan, Malatya'da hareketli bir dönemin yaşandığına dikkat çekti:
-
Sporun Zirvesi Buluşması: 26 Eylül’de Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen programda Türk futbolunun unutulmaz isimleri Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Ahmet Dursun ile ünlü spor spikeri Erdoğan Arıkan Malatya'da ağırlandı.
14. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı: Yedi yıllık aranın ardından 160 markanın katılımıyla üreticiler buluşturuldu. Fuar kapsamında üreticilere 500’ün üzerinde beton ve sac sıvat ile 400’ün üzerinde jeneratör desteği sağlandığı açıklandı.
Engelli Vatandaşlara Akülü Sandalye Desteği: 12 Ekim tarihinde Stichting KATRE Vakfı iş birliğiyle 80 adet akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne Ankara’dan Ödül
Kentin simgesi ve ekonomisinin can damarı olan kayısıya yönelik dev projeden sevindirici haber geldi. Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası Projesi, Ankara’da düzenlenen Rekabetçi Sektörler Programı IPA II Kapanış Etkinliği’nde ödüle layık görüldü.
Malatya Ticaret Borsası ortaklığıyla yürütülen bu projenin; ürünün uygun koşullarda saklanması, üretici emeğinin korunması ve pazarlama gücünün artırılmasında kritik rol oynadığı belirtildi.
Ulaşımda Dev Yatırımlar: Raylı Sistem ve Beylerderesi 2. Viyadük
Şehir içi ulaşımı rahatlatacak stratejik hamleleri paylaşan Ramazan Ayhan, yatırımların 2026-2028 döneminde hız kazanacağını ifade etti:
-
Beylerderesi 2. Viyadük ve Bağlantı Yolları Projesi: Yaklaşık 3,53 milyar TL proje bedeline sahip dev yatırım kamu yatırım programına alındı. 422 metre uzunluğundaki viyadük ve 5,6 kilometrelik bağlantı yolunu kapsayan projenin 2026-2028 yılları arasında tamamlanması hedefleniyor.
Raylı Sistem Projesi: Malatya içi hafif raylı sistem projesinde fizibilite çalışmaları tamamlandı.
Kuşak Yolları: Kuzey ve Güney Kuşak Yollarında etap ve bağlantı yolu çalışmaları kesintisiz sürdürülüyor.
Bir Sonraki Oturum 20 Ekim’de
Konuşmaların ardından gündem ve ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Maddelerin bir kısmı karara bağlanırken, bir kısmı komisyonlara havale edildi veya bir sonraki birleşime ertelendi.
Ekim ayı meclis toplantılarının 2. birleşiminin 20 Ekim 2026 Salı günü saat 14.00’te yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

YORUMLAR