Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve;
Malatya Belediye Başkanı Hamido anılıyor…
Malatya’nın yetiştirdiği 2 devlet adamı…Malatya’nın ve Türkiye’nin değerleri…
Cumhurbaşkanı Turgut Özal
Malatya Bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu…
17 Nisan günü vefat eden iki Malatyalı devlet adamı Özel ve Hamido bugün anılıyor.
TURGUT ÖZAL
1927 yılında Malatya Yeşilyurt’ta doğan Turgut Özal, 1950'de İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. 80 darbesinin ardından sivil siyaset için ilk harekete geçen isimlerden biriydi. 1983 yılında Anavatan Partisini kurdu ve aynı yıl tek başına iktidar oldu.
Kararlı ve inatçı kişiliğiyle siyasi hayatında köprüler, barajlar, yollar gibi büyük kalkınma projelerine imza attı. 17 Nisan 1993 günü vefat etti.
HAMİT FENDOĞLU
Hamid Fendoğlu 1919 yılında Malatya'da doğdu. Haksızlıkların karşısında durdu ve sokak gösterileri yüzünden 27 Mayıs Darbesi sonrası idamla yargılandı. 13. dönem Malatya milletvekili seçildi. 1977'de Cumhuriyet tarihinde ilk defa yerel seçimlerde Malatya Belediye Başkanlığını CHP’den bağımsız aday olarak aldı. 17 Nisan 1978 yılında vefat etti.
Aradan geçen onca zamana rağmen Hamido sevgisi Hamit Fendoğlu'nun yeğeni olan Mehmet Celal Fendoğlunu MHP'den milletvekilliği koltuğuna oturttu.
ÖZAL VE HAMİDO…ORTAK KADER Mİ?
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu ortak kader mi?
Özal 1993 yılında görevi başında hayatını kaybetti…Ortak kanı zehirlenmesi…
Her 2 olay yıllar geçmesine rağmen aydınlatılamadı.
1978 yılında hapisteki oda arkadaşı adına evine gönderilen bombalı paketle düzenlenen saldırıda gelini ve torunları ile birlikte şehit düşüp hayatını kaybetti.
Özal ve Hamido'nun ölüm yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınlandı…