Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Malatya Evlilik

İlkokul öğrencileri yerli ve milli teknolojiyi inceledi

YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMALARI ÇERÇEVESİNDE KAZIM KARABEKİR İLKOKULUNDA AÇILAN SERGİDE MİNİK ÖĞRENCİLER YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİ DE YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULDU.

Bu haberin fotoğrafı yok

Yerli Malı Haftası kutlamaları çerçevesinde Kazım Karabekir İlkokulunda açılan sergide minik öğrenciler yerli ve milli teknoloji ürünlerini de yakından tanıma fırsatı buldu.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ çerçevesinde Kazım Karabekir İlkokulu 1-B sınıfında DHMI Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz’ün katkıları ile alışılmışın dışında bir program düzenlendi.

Milli değerleri korumak, öğrencileri bilinçlendirmek ve milli kaynakların daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak adına gerçekleştirilen programda DHMI Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz’e ait 100’e yakın yerli ve milli teknolojik ürünlerin maketleri sergilendi. Öğrenciler burada robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve dron teknolojileri alanında daha fazla bilgi sahibi olurken program çerçevesinde okumaya ve yazmaya yeni başlayan ilkokul öğrencileri hazırladıkları slaytlarda yerli ve milli teknolojik ürünlerin tanıtımlarını yaptı.

Öğrenciler Türkiye’nin yerli ve milli aracı olan TOGG’u da inceleme fırsatı bulurken 5 gün boyunca yerli ürünlerin tanıtımı yapıldı. Sınıf Öğretmeni Hatice Akyüz, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının yiyerek içerek değil de milli ürünleri öğreterek geçmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uğur Hanbey Aladağ…: Malatya Olay…:
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi
Sıradaki Haber Malatya’da Deprem ve yapı teknolojileri zirvesi 2025