Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya Şeker Fabrikası’nda bu yıl hedef 65 bin ton şeker üretimi

13 EYLÜL’DE ÜRETİME BAŞLAYAN MALATYA ŞEKER FABRİKASI’NDA BU SEZON 65 BİN TON ŞEKER ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR. FABRİKADA AYNI SÜREÇTE 140 BİN TON KÜSPE İLE 25 BİN TON MELAS DA ÜRETİLMESİ PLANLANIYOR.

13 EYLÜL’DE ÜRETİME BAŞLAYAN

13 Eylül’de üretime başlayan Malatya Şeker Fabrikası’nda bu sezon 65 bin ton şeker üretimi hedefleniyor. Fabrikada aynı süreçte 140 bin ton küspe ile 25 bin ton melas da üretilmesi planlanıyor.

Asrın felaketinden ağır yara alan Malatya’da üretime ara vermeyen çiftçi, ektiği şeker pancarını Malatya Şeker Fabrikası aracılığı ile ülke ekonomisine katıyor. 13 Eylül’de pancar alımına başlayan Malatya Şeker Fabrikası’nda 16 Eylül itibariyle üretim için düğmeye basıldı.

Şu ana kadar çarklarını hiç kapatmayan fabrikada 47 bin ton şeker üretimi gerçekleştirilirken Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, “Şu ana kadar 550 bin ton pancar tesellüm edildi ve alınan pancarın 450 bin tonu işlendi. Bunlardan 47 bin ton şeker, 96 bin ton küspe ve 15 bin tonda melas elde edildi” dedi.

Fabrikada üretimin 40 gün daha devam edeceğini söyleyen Murat, “Buradan çiftçilerimizin elinde olan pancarı da tesellüm etmeye devam ediyoruz. Çiftçilerimizi de mağdur etmeden ellerindeki pancarı fabrika sahasına almak istiyoruz. Üretim sezonu içerisinde 65 bin ton şeker, 140 bin ton küspe, 25 bin tonda melas üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yaşanan asrın felaketinde zorluklara rağmen fabrikanın üretime devam ettiğini belirten Murat, “Şeker fabrikasıyla ilgili de karamsarlık vardı ama çalışanlar olarak karamsarlığa kapılmadık ve işimizin başından ayrılmadık. Fabrikamızı da yeni üretim sezonuna hazırladık. Çalışanlarımıza, emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diğer kurumlar 4-5 ay idari izinliyken, idari izin kullanmadan fabrikayı üretime hazır hale getirdik. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek hem Malatya hem de ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Pancar Malatya için önemli çünkü kayısıdan sonra en büyük ekonomik geliri bu üründen sağlıyoruz. Bu nedenle fabrika olarak büyük bir gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Depremde iş yeri yıkılan veya
Sıradaki Haber Depremde İş Yerlerini Kaybedenlere Müjde: Yeşilyurt’ta Yeni İş Yerleri İçin Ön Talep Toplanıyor!