Malatya Valiliğinden Ramazan Ayının İlk Günü Anlamlı İftar…
Malatya Valisi Seddar Yavuz’un ev sahipliğin de Nikah Sarayı’nda şehit aileleri ve gaziler için özel iftar verildi.
Anlamlı iftara yoğun katılım oldu. Ezan ve dualar eşliğin de iftar yapıldı.
Valiliğin iftar programında konuşmalar da yapıldı.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER İFTAR’DA NELER DEDİ…?
“Malatya Valiliğimiz tarafından düzenlenen Şehit ve Gazi Aileleri Buluşması’nda, vatanımız için canını feda eden kahraman şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizle bir araya geldik. Bu vesile ile bir kez daha aziz şühedamızı ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Bu anlamlı program için Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a teşekkür ediyorum.
Bu mübarek ayın ilk gününde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitlerimizin aziz hatırası, milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır. Siz kıymetli aileleri de her daim baş tacımız olacaksınız. Devletimiz ve milletimiz, sizleri asla yalnız bırakmayacaktır. Gazilerimiz ise vatan uğruna verdikleri mücadele ile kahramanlık destanı yazdılar. Onlara duyduğumuz minneti kelimelerle ifade etmek mümkün değil”
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK İFTAR’DA ŞU KONUŞMAYI YAPTI…:
“Mübarek Ramazan ayının ilk iftarını, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve fedakârca mücadele eden kahraman gazilerimizin kıymetli aileleriyle birlikte gerçekleştirdik.
Malatya Valiliğimizin koordinesinde düzenlenen iftarda, aynı sofranın etrafında birleşerek Ramazan’ın manevi iklimini, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla paylaştık. Tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve dualarla yâd ediyor; gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Rabbim, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerinin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Şehitlik ve gazilik, bizim inancımızda en yüce mertebelerden biridir. Bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden şehitlerimize ve fedakârlık gösteren gazilerimize minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen politikalarla, özellikle iç güvenlik ve dış güvenlik alanlarında Türkiye olarak büyük adımlar attık. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz”
MALATYA VALİSİ SEDDAR YAVUZ İFTAR’DA YAPTIĞI KONUŞMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ…:
“Şehitlerimizin Kıymetli Aileleri ve Kahraman Gazilerimiz Onuruna Düzenlediğimiz İftar Programımızdayız. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize Sağlık ve Afiyet Diliyorum.
Sizler, en kıymetli varlıklarınızı bu vatana feda ettiniz. Şehitlerimiz, bu toprakların bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canlarını verdi. Onların aziz hatırası daima yaşayacaktır. Devletimiz ve milletimiz her daim sizin yanınızda olacaktır” dedi. Türkiye’nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attığını belirten Yavuz, birlik ve beraberliğin korunması gerektiğine dikkat çekerek, “Anadolu’daki varlığımızı sürdürebilmemiz için birbirimize sımsıkı kenetlenmemiz gerekiyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de devletimiz, şehit yakınları ve gazilerimizin her daim yanındadır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, yükseliş ve şahlanış dönemi olacaktır.
Bunun gerçekleşmesi, 86 milyon vatan evladının aynı hedefe bakması, gönüllerini birleştirmesi ve dayanışma içinde olmasıyla mümkündür. Bu mübarek ayda dualarımızı, ülkemiz ve milletimiz için yapıyoruz. Aynı zamanda zulüm altında inleyen, bir lokmaya ve bir bardak suya muhtaç olan Müslüman kardeşlerimize de Rabbimizin yardım etmesini diliyoruz.”