Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü Kutluyoruz

Ali Aladağ…:Malatya Olay…:
En anlamlı gün….Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü Malatya’da da büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Ali Aladağ...:Malatya Olay...:
En anlamlı gün....Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale Zaferi'nin 110.

Malatya’da da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü Kutluyoruz

Malatya’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü nedeniyle şehit aileleri ve şehitlikler ziyaret edildi.

Prof. Dr. Mehmet Özger ve Doç. Dr. Mustafa Özyürek’in sunumlarıyla ‘’ 18 Mart Çanakkale Zaferi’’ konulu panel yapıldı. Şehit Ailesi Ziyareti yapıldı. Öğretim Üyesi Doç Dr. Salim Durukoğlu tarafından ‘’ Halk Edebiyatında Çanakkale’’ konulu konferans yapıldı.

2’nci Ordu Bölge Bando Komutanlığı ile İnönü Üniversitesi Mehteran Bölüğü konser verdi.

Malatya Valiliği tarafından yayınlanan duyuruya göre 18 Mart 2025 Salı günü saat 08.00’den itibaren resmi ve özel kuruluşlarla şehrin ana caddeleri bayraklarla donatılacak, Anıtlar, Atatürk Evi, Kültür Sitesi, DDY Gar ve Fabrikalar gece ışıklandırılacak.

Malatya Valiliği tarafından açıklanan program şöyle.

18 MART 2025 SALI

Şehitlikte çelenk sunma töreni (saat: 10.00) 

İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kongre Kültür Merkez Salonundaki tören (saat: 11.30)

Şehitlerimiz anısına mevlit programı (15.30)

Müftülüğümüzce 18.03.2025 Salı günü Kernek Karagözlüler Camiinde ikindi namazı öncesi 15.30’da şehitlerimiz anısına mevlit okutulacaktır.”

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJLARI…:

MALATYA VALİSİ SEDDAR YAVUZ’UN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ ANMA MESAJI…:

“Aziz Milletim, Bugün, milletimizin bağımsızlığı ve hürriyeti uğruna verdiği en büyük mücadelelerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Çanakkale, yalnızca bir savaş değil; aynı zamanda inancın, fedakârlığın, vatan sevgisinin ve kahramanlığın destanıdır. Anafartalar, Conkbayırı, Seddülbahir ve Arıburnu’nda yazılan bu destan, milletimizin sarsılmaz iradesinin ve inancının simgesi olmuştur. Tarihin gördüğü en büyük direnişlerden biri olan bu zafer, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmış, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya göstermiştir.

Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” diyerek cephede gösterdiği liderlik, bu büyük zaferin dönüm noktalarından biri olmuş; Mehmetçiklerimiz, canlarını siper ederek vatan topraklarını düşmana teslim etmemiştir. Koca Seyit’in sırtladığı mermiler, Yahya Çavuş ve arkadaşlarının kahramanca direnişi, milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en büyük göstergelerindendir.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 104. YIL DÖNÜMÜNÜ SAYGI  İLE KUTLUYORUZ | ASİD

Bu mücadelede kahraman Mehmetçiklerimiz, sadece düşmana karşı değil, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen azim ve imanla direnerek tarihin akışını değiştirmiştir. Anafartalar’da yakılan bağımsızlık meşalesi, Kurtuluş Savaşı’na ilham olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atan en büyük zaferlerden biri haline gelmiştir.

Bugün bizlere düşen en önemli görev, ecdadımızın kanlarıyla suladığı bu kutsal topraklara sahip çıkmak, Çanakkale ruhunu yaşatarak birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmektir. Gelecek nesillere, atalarımızın yazdığı bu şanlı destanı anlatmak, onların fedakârlıklarını unutmamak ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak hepimizin sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Anadolu’nun yurt yapılmasında ve bugünlere ulaşmamızda canlarını ve mübarek kanlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİTE BAŞKANI SAMİ ER “ÇANAKKALE ZAFERİ MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN İLHAM KAYNAĞIDIR”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Mehmetçiğin dünya tarihine geçen bu destanı, şanla ve şerefle yazdığını söyledi.

Başkan Er, mesajında şunları belirtti: “18 Mart, dünya tarihinde; bundan 110 yıl önce Mehmetçiğin tarihe şanla ve şerefle, ”Çanakkale geçilmez” diye tüm dünyaya öğrettiği şanlı destanın günüdür.

Çanakkale Zaferi, Aziz Milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmiş olsa da zihinlerde ve kalplerimizde ilk günkü coşkusuyla yankılanan büyük bir zaferin nidasıdır.

Çanakkale Zaferi Mehmetçiğin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu bir destandır.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü

Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 110. Yıldönümü vesilesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerimizi ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

MHP MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU’NDAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI…

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en büyük nişanesi olduğunu vurgulayan Fendoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine de atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Türk milleti, Çanakkale’de iman ve vatan aşkıyla, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek tarihe altın harflerle yazılmış bir destan bırakmıştır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar, bizlere ebedi bir emanet olarak bırakılmıştır. Bu zafer, yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de sarsılmaz bir göstergesidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi:‘Çanakkale Zaferi, Türklüğün devleşen inancının, çelikleşen iradesinin, her türlü imkânsızlığa meydan okuyan yürek burkan inanmışlığının zaferidir. Çanakkale, istiklalimizin önsözü, Cumhuriyetimizin müjdecisidir.’

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanlarımızı, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

BAŞKAN TAŞKIN: “ÇANAKKALE ZAFERİ VATAN İÇİN YAZILMIŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 106. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ..

Başkan Taşkın yayımladığı mesajında, “Çanakkale, yalnızca bir savaş değil; aynı zamanda inancın, fedakârlığın, vatan sevgisinin ve kahramanlığın destanıdır. Bu destan, milletimizin sarsılmaz iradesinin ve inancının simgesidir. Tarihin gördüğü en büyük direnişlerden biri olan bu zafer, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmış, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya göstermiştir.  Mehmetçiklerimiz, canlarını siper ederek vatan topraklarını düşmana teslim etmemiştir. Koca Seyit’in sırtladığı mermiler, Yahya Çavuş ve arkadaşlarının kahramanca direnişi, milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en büyük göstergelerindendir. Destan diye okunan satırlar, gözü vatandan başkasını görmeyene adanır. Dünya ayakta alkışlıyorsa ve saygıyla anlatıyorsa hala, işte orada ölümsüzlük vardır. Çanakkale’de, dünyanın en güçlü devletlerine karşı canları pahasına savaşıp destan yazan kahramanlarımız, bu toprakları vatan yapanların onurlu mirasıdır. Bugün, özgürce yaşadığımız bu topraklarda, o kahramanların fedakarlıklarını unutmadan, hep birlikte bu bağımsızlık için ne kadar büyük bedeller ödendiğini hatırlamalıyız. Bugün Çanakkale’de kazandığımız zaferin hatırasına sahip çıkarak, geçmişin mirasını geleceğe taşımak, vatan sevgisini daha da pekiştirmek ve halkımızın birliğini korumak en büyük sorumluluğumuzdur. Çanakkale Zaferi, sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda bir milletin ruhunun, birlikteliğinin ve azminin zaferidir.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GEÇİT, “ÇANAKKALE ZAFERİ EMSALSİZ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale zaferi emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Eşsiz kahramanlığın tüm dünyaya ilan edildiği Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’ncu yıl dönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.” dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’ncu yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Geçit, “Çanakkale Zaferi, korkuya teslim olmayan, hiç kimseye boyun eğmeyen kahraman ecdadımızın asil ruhunun en güzel göstergesidir. Çanakkale savaşları, çocuk yaştaki askerlerden yiğit kumandanlara, cepheye mermi taşıyan analardan kıyafet diken genç kızlara kenetlenmiş bir milletin mücadelesi ve zaferi, tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Çanakkale, dönemin en büyük küresel güçlerine karşı, bir karış toprak bile vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen milletimizin, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda neleri göze alabileceğinin bir göstergesidir. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman ecdadımızın hatırasının, inancının, cesaretinin, azminin, manevi mirasının, Çanakkale Zaferi’ni kazandıran yüksek ruhtur.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Mesajı – Türk Dil Kurumu

Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi´nin 110. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü´nde bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

MAGİNDER BAŞKANI SALİH KARADEMİR “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR KAHRAMANLIK ABİDESİDİR”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma nedeniyle bir mesaj yayınlayan MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, “Çanakkale, Türk milletinin sarsılmaz iradesinin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının simgesidir” dedi.

Başkan Karademir Çanakkale Zaferi’nin yalnızca bir savaş olmadığını belirterek, “Bugün, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği en büyük mücadelelerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü büyük bir gurur ve minnetle anıyoruz. Çanakkale, yalnızca bir savaş değil; aziz milletimizin iman gücüyle, vatan sevgisiyle, fedakârlıkla destan yazdığı bir kahramanlık abidesidir” vurgusunda bulundu.

MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, mesajına şöyle devam etti:

“Çanakkale, Türk milletinin sarsılmaz iradesinin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının simgesidir. Gencecik vatan evlatları, ‘Çanakkale geçilmez!’ diyerek dünyanın en güçlü ordularına karşı destansı bir direniş göstermiştir. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin en büyük kanıtıdır.

Bugün bizlere düşen görev, ecdadımızın kanlarıyla yazdığı bu şanlı destanı unutmamak, onların emanetine sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale’de vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize de minnettarlığımızı sunarak, sağlık ve afiyetler diliyorum.

Çanakkale Zaferi, yalnızca geçmişte kazanılmış bir zafer değil, milletimizin geleceğe ışık tutan bir meşalesidir. Bugün de aynı ruh ve inançla, ülkemizi daha güçlü, daha bağımsız kılmak için var gücümüzle çalışacağız.”

YRP BAŞKANI BURHAN KILIÇ “ÇANAKKALE ,İMAN GÜCÜ VE VATAN SEVGİSİNİN İMKANSIZI OLUR KILDIĞI BİR DESTANDIR”

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, eşsiz zaferlerle dolu geçmişiyle övünmeyi hak eden tek milletiz dedi.
Tarihinde sayısız zaferlerin ilmek ilmek işlendiği Türk’ün,bütün dünyaya bir kez daha boyun eğilmeyeceğinin imzasını taşıyan Çanakkale Zaferi’nin dünya durdukça gururla anacağımız bir destan olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, geleceğimizi emanet edeceğimiz neslimize bu eşsiz zaferlerin mutlaka yerinde gösterilmesi ve anlatılması gerekiyor dedi.
Aziz milletimizin kahraman ecdadını iyi anlaması gerektiğini söyleyen Başkan Kılıç ;” Bizi ayakta tutan,yenilmez kılan yegane güç , sarsılmaz inancımız ve vatan sevgimizdir. Esarete hiçbir zaman boyun eğmeyen bir milletiz. Ecdadımızın geçmişinde boyunduruk altına alınmış bir tek gün dahi tarihimizde yoktur. 600 yıl cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun içeriden ve dışarıdan ihanet yüklü dost görünümlülerin kemire kemire yıkmasının ardından ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yeni bir dirilişin sancağını taşıyan ecdadımız,tarihte eşi emsali görülmemiş bir zaferin imzasını atmışlardır.
Bu vesileyle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutlarken, kahraman ecdadımızı saygı,minnet ve rahmetle anıyoruz “ dedi.