Malatya’da Deprem Yıkımlarında Usulsüzlük Operasyonu: 26 Şüpheli Yakalandı
Malatya Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, usulsüzlük ve ihmal iddialarıyla bağlantılı 26 şüpheli gözaltına alındı.
7 İlde Eş Zamanlı Baskın
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Mart 2023 ile Ocak 2024 döneminde gerçekleştirilen yıkımlara ilişkin yüklenici firmalar hakkında hazırlanan 4 ayrı soruşturma dosyası üzerinde titiz bir çalışma yürüttü.
Elde edilen delillerin bütünüyle değerlendirilmesi sonucunda düğmeye basıldı:
-
Tarih: 9 Ekim 2026
Kapsam: Malatya merkezli 7 ilde toplam 31 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Sonuç: Operasyon sonucunda 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Deliller Titizlikle İncelendi
Yürütülen soruşturma sürecinde hiçbir ayrıntının atlanmadığı bildirildi. Ekiplerin incelediği kritik deliller arasında şu başlıklar yer aldı:
-
Tanık ve şüpheli beyanları ile kolluk araştırma raporları
Dijital ve fiziki materyal incelemeleri
Şüphelilere ait hesap hareketleri, sözleşmeler ve teknik şartnameler
Kamu kurumlarından temin edilen resmi bilgi ve belgeler, bilirkişi raporları ve HTS kayıtları
Valilik, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla paylaştığı duyuruda, adli süreçlerin tüm şeffaflığıyla ve kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

YORUMLAR