Düzenlenen açılış programına; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Beytur, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Hasan Atay, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem ve çok sayıda kurum yöneticisi katıldı.
Vali Seddar Yavuz: "Güvenli ve Nitelikli Eğitim En Önemli Önceliğimiz"

Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, yeni eğitim döneminin tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:
"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına ilk adımlarını attığı bu anlamlı günde, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Çocuklarımızın güvenli ve nitelikli eğitim ortamlarında yetişmesi, bilgi ve becerilerini geliştirerek geleceğe hazırlanması en önemli önceliklerimizdendir. 2026-2027 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim camiamız için başarılı ve verimli geçmesini diliyorum."
Öğrencilerin heyecan ve mutluluğuna ortak olan protokol üyeleri, sınıfları ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi ve yeni ders yılında başarılar diledi.
146.478 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Malatya’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Kent genelinde örgün ve yaygın eğitim kapsamında 146 bin 478 öğrenci ile 12 bin 822 öğretmen ders başı yaptı.
Malatya Olay Tv...: 2026-2027 Eğitim-Öğretim yılı açılışı...
📌 #Malatya Ortaokulu 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına ilk adımlarını attığı bu anlamlı günde, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Çocuklarımızın güvenli ve nitelikli… pic.twitter.com/gFnWecHklb — Seddar Yavuz (@SeddarYavuz) September 14, 2026

YORUMLAR