Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatyalı firma, İngiliz gıda devini satın aldı

Ali Aladağ…:Malatya Olay…:
Bir ilk daha…1979 yılında Hüseyin Çetin tarafından Malatya’da kurulan Vesta A.Ş. firması yerelden önce ulusala, şimdi de uluslararası arenaya taşındı.

Ali Aladağ…:Malatya Olay…:
Bir ilk daha...1979 yılında Hüseyin Çetin tarafından Malatya’da

Malatyalı firma, İngiliz gıda devini satın aldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Vesta A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çetin, babaları tarafından 1979 yılında kurulan firmanın şu anda üçüncü kuşakla birlikte uluslararası başarılara imza attığını söyledi.

Malatya’da iki farklı tesiste faaliyet yürüten Vesta A.Ş., İzmir’de ki yatırımlarından sonra İngiliz gıda devini satın aldı.

Yarım asırdır İngiltere’de faaliyet yürüten Community Foods Holdingin uzun yıllar tedarikçisi olan Vesta A.Ş., firmanın yüzde 100’ünü satın aldı.

Yaklaşık 160 çalışanı olan firma, Londra’nın Essex bölgesinin Withan şehrindeki fabrikasında üretim yapıyor ve İngiltere’deki en büyük Türk yatırımından biri olarak dikkat çekiyor. 100’den fazla ürün gamıyla İngiltere’de satış yapan firma süpermarketlere kek ve ekmek ve atıştırmalık gibi birçok ürün veriyor. Crazy Jack markası ile organik ürünlerde hatırı sayılır bir üstünlüğü olan firmanın yıllık 100 milyon pounda yakın bir cirosu bulunuyor. 8 bin metrekare alanda ve 300 bin paletlik bir depo alanı ile üretim yapan firma BRC A++ belgesine sahip. Birçok uluslararası belgeye de sahip olan firmanın İngiltere’de kuru kayısı ve kuru incirde iyi tat (Great Taste) ödülü bulunuyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ali Aladağ…:Malatya Olay Haber…:
Kahramanların şehit düştüğü gün…22 haziran 2012 tarihinde
Sıradaki Haber Şehit Yüzbaşı Ertan ve Şehit Teğmen Aksoy Unutulmadı