Açıklamada, Çelik ailesinin adını ve itibarını kullanan şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ve hukuki sürecin başlatılacağı vurgulandı.
“Hiçbir Yardım Talebimiz Yoktur”
Emine Çelik tarafından yayımlanan ‘Saygı ve Sükunet Çağrısı’ başlıklı duyuruda, aile bireylerinin bilgisi ve açık rızası olmadan kimseden para istenmediği ve bağış toplanmadığı net bir dille ifade edildi. Yaşanan hassas durumun istismar edilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sayın Oral Çelik ve ailesinin yaşadığı hassas süreç fırsat bilinerek, babamız adı, itibarı ve şahsi bilgileri kullanılarak üçüncü kişilerden maddi yardım, para, bağış veya herhangi bir menfaat talep edildiği yönünde bilgiler tarafımıza ulaşmıştır.
Açıkça belirtmek isteriz ki; Oral Çelik ve ailesi adına, aile bireylerinin bilgisi ve açık rızası olmaksızın hiç kimseye para talebinde bulunulması, yardım toplanması veya maddi menfaat sağlanması kesinlikle tarafımızca kabul edilmemektedir.”
Dolandırıcılara Karşı Yasal İşlem Başlatılacak
Halkın ve sosyal medya kullanıcılarının bu tür suistimallere karşı dikkatli olmasını isteyen Çelik ailesi, suiistimalde bulunan kişiler hakkında yasal yollara başvurulacağını belirtti:
“Babamız adını, yaşadığı acıyı ve mevcut hassas durumu kullanarak insanlardan para veya herhangi bir maddi menfaat talep eden kişilerle ilgili gerekli tespitlerin yapılması halinde, haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulacak ve her türlü hukuki ve cezai yola başvurulacaktır.”
“Temsilci veya Avukat İddiaları Asılsızdır”
Açıklamada ayrıca, Oral Çelik’in adını kullanarak iş takibi, hukuki temsil veya istihdam vaadinde bulunan kişilere de itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı:
“Ayrıca, bu süreçte Oral Çelik’in veya babamız işlerini yürüttüğünü, hukuki temsilcisi veya avukatı olduğunu iddia ederek iş talebinde bulunan veya iş istihdamı teklif eden avukat veya herhangi bir şahsın bulunmadığını, bu tür iddiaların asılsız olduğunu ve kimseye itibar edilmemesi gerektiğini önemle bildiririz.”

