TOKİ Konutunda Duşakabin Camı Patladı
Ayağından Ağır Yaralandı
Olayda tendon ve atardamar kesisi meydana geldi.
Ev sakini, konutun tesliminden kısa süre sonra duşakabin kapısının ayarsız olduğunu fark ederek müteahhit firma Güçar İnşaat’a bildirimde bulundu. Firma yetkilileri duruma müdahale edeceklerini belirtmesine rağmen, yaklaşık bir ay boyunca hiçbir işlem yapılmadı.
Bu süreçte duşakabin kapısının camı patladı ve ev sakini, kırılan cam parçalarının isabet etmesi sonucu tendon ve atardamar kesisiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi süren vatandaşın ayağında kalıcı hasar riski bulunduğu öğrenildi.
BENZER OLAYLAR BAŞKA TOKİ KONUTLARINDA DA YAŞANMIŞ…:
Malatya’daki bazı TOKİ konutlarında daha önce de benzer şekilde duşakabin camı patlaması ve montaj hatalarına bağlı kazalar yaşandığı bildirildi. Bölgedeki bazı konut sakinleri, daha önce yaptıkları şikayetlere rağmen gerekli denetim ve düzeltmelerin yapılmadığını ifade etti.
EV SAHİBİ HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTI…:
Yaşanan olay sonrası ev sakini, TOKİ ve Güçar İnşaat hakkında resmi olarak ihtarname göndererek hukuki süreç başlattı. İhtarnamede, ayarsız kapının önceden bildirilmesine rağmen gerekli müdahalenin yapılmaması nedeniyle olayın ihmal sonucu meydana geldiği vurgulandı.
Yaralanan ev sakini, hem maddi hem manevi tazminat talebiyle dava açmaya hazırlanıyor. Olayla ilgili teknik inceleme ve bilirkişi sürecinin önümüzdeki günlerde başlatılması bekleniyor.
VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞRILDI…:
Uzmanlar, yeni teslim edilen konutlarda özellikle cam, duşakabin ve elektrik tesisatı gibi alanlarda yaşanan arızaların mutlaka yazılı olarak TOKİ’ye ve müteahhit firmaya bildirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca bu tür olayların ürün güvenliği kapsamında incelenmesinin önemine dikkat çekildi.
