AKÇADAĞ-DER’de yükselen ses,
Gazeteciler güçlü olursa Malatya Güçlü Olur
AKÇADAĞ Dayanışma Derneği (AKÇADAĞ-DER) Genel Başkanı Murat Maskar ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü DEDEKORKUT’ta bir araya gelerek, günün önemini belirten konuşmalar yaptılar.
AKÇADAĞ-DER Genel Başkanı Murat Maskar, gazetecilerin zor şartlar altında önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini vurguladı.
Malatya’nın pandemi ve asrın felaketi depremler sonrasında büyük zorluklar yaşadığını söyleyen AKÇADAĞ-DER Genel Başkanı Murat Maskar, “Basın mensuplarımız bu süreçte şehrimizi terk etmedi, her koşulda sahada kalarak kamuoyunu bilgilendirdi.
Konteynerlerde, zor hava şartlarında çalışmak gerçekten büyük fedakârlık gerektiriyorlar.
Biz dernek olarak sadece özel günlerde değil yıl boyunca basın mensuplarıyla bir araya geliyoruz.
Sosyal medyada bir mesaj paylaşmak yerine, gazetecilerimizle aynı ortamı paylaşmayı, onları ziyaret etmeyi ve dayanışmayı önemsiyoruz. Bazı programlarımızı artık geleneksel hale getirdik. Her yıl 10 Ocak’ta gazetecilerimizle bir araya geleceğiz.
Gazetecilerimiz, Basınımız güçlü olursa Malatya güçlü olur. Basın rahat ve özgür bir ortamda çalışırsa şehrimizin sorunları da daha hızlı çözüme kavuşur. Bu bilinçle hareket ediyoruz”dedi.
Gazetecilerden şehir sorunlarını tarafsız ve objektif şekilde gündeme getirmeye devam ettiklerini söyleyen Maskar, davetlerine katılan gazetecilere teşekkür etti.

Daha sonra program da gazeteciler de birer konuşma yaptı. Günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirildi.
