Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İslam alemi, İsrail’in yayılmacı emellerini boşa çıkaracak dirayete sahiptir”

Ali Aladağ…: Malaya Olay Haber…:
Günün öne çıkan haberi…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak dost ve kardeş müttefik ülkemiz Katar’ın her daim yanında olduğumuzu tekraren vurguluyorum” dedi.

Ali Aladağ…: Malaya Olay Haber…:
Günün öne çıkan haberi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

“İslam alemi, İsrail’in yayılmacı emellerini boşa çıkaracak dirayete sahiptir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Son dönemde haddini bilmez bazı İsrailli siyasetçi müsveddelerinin ‘Büyük İsrail’ hezeyanını sık sık tekrarladığını görüyoruz. İsrail’in komşu ülkelerdeki işgallerini genişletme çabaları bu hedefin somut birer tezahürüdür. İslam alemi, İsrail’in bu yayılmacı emellerini boşa çıkaracak dirayete ve imkâna Allah’ın izniyle sahiptir” dedi.

Erdoğan Liderlerle de bir araya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan in a suit, shaking hands with a man in traditional Arab attire near an airplane. A large conference room with delegates seated at a round table, flags of various countries, and a banner reading "Islamic Cooperation Organization" and "Arab League." Recep Tayyip Erdoğan and others in suits seated at a table with microphones, water bottles, and documents. Recep Tayyip Erdoğan and a woman in an orange dress walking with a man in traditional Arab attire on a red carpet.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi açılış oturumunda bir konuşma yaptı.

Zirvenin liderler oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğe ev sahipliği yapan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye teşekkür etti.

Soykırımcı İsrail’in Katar’a düzenlediği menfur saldırıda şehit edilen Filistinliler ile Katarlı polise Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım nedeniyle İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi Olağanüstü Zirveleri düzenledik. Bu zirvelerde, İsrail’in artan saldırganlığının artık bölgemiz için kesinkes durdurulması gereken bir tehdit oluşturduğunu dünyaya ilan ettik. Terörden beslenen bu çarpık zihniyetin uluslararası istikrar ve güvenlik için risk teşkil ettiğini defalarca ortaya koyduk. İsrail, Filistin’den sonra Lübnan’a, Yemen’e, İran’a ve Suriye’ye saldırdı. Tunus açıklarındaki sivil gemileri hedef aldı. Seçilmiş siyasetçilere ve devlet adamlarına suikastlar düzenledi. Şimdi de arabulucu Katar’a saldırdı. Son saldırı İsrail’in haydutluğunu artık farklı bir boyuta taşımıştır. Bugünkü zirvemizi Doha’da gerçekleştirmemizi bu bakımdan çok önemli ve anlamlı buluyorum. Dünya kamuoyunun bu toplantımızı İslam aleminin Katar’a koşulsuz desteğinin bir tezahürü olarak görmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Bugün alacağımız kararların, işte bu kalbi hissiyatımızı dünya kamuoyuna bir kez de yazılı olarak ilan etmesini temenni ediyorum.”

Recep Tayyip Erdogan and Tamim bin Hamad Al Thani standing side by side, holding a framed artwork with Arabic calligraphy. A Qatari flag is visible in the background, along with a painting of a coastal scene on the wall. The room has white furniture, including chairs and a table, with decorative shelves.

Katar’ın ortaya çıkan krizi Emir Şeyh Temim’in dirayetli ve bilge liderliğinde, vakarla yönettiğini memnuniyetle müşahede ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak dost ve kardeş müttefik ülkemiz Katar’ın her daim yanında olduğumuzu tekraren vurguluyorum” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdogan and Ahmed Shara shaking hands in formal suits. A Turkish flag is visible in the background. A painting of a deer in a landscape hangs on the wall behind them.

“Netanyahu hükûmetinin esas amacının bir yandan Filistin’deki katliam ve soykırımı sürdürürken, diğer yandan hiçbir ayrım yapmadan tüm bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemek olduğu artık şüphe götürmez bir gerçektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: “Karşımızda kaostan ve kandan beslenen bir terör zihniyeti ve onun vücut bulduğu bir devlet var. Birleşmiş Milletler şartını açıkça ihlal eden uluslararası hukuka ve kural temelli uluslararası sisteme meydan okuyan bu zihniyet işlediği suçların cezasız kalmasıyla hâlen ayakta kalabilmektedir. Son dönemde haddini bilmez bazı İsrailli siyasetçi müsveddelerinin ‘Büyük İsrail’ hezeyanını sık sık tekrarladığını görüyoruz. İsrail’in komşu ülkelerdeki işgallerini genişletme çabaları bu hedefin somut birer tezahürüdür. İslam alemi İsrail’in bu yayılmacı emellerini boşa çıkaracak dirayete ve imkâna Allah’ın izniyle sahiptir.”

Recep Tayyip Erdogan and Muhammed bin Selman seated in ornate chairs. A small table between them holds two flags, one of Saudi Arabia and one of Turkey, along with a water bottle and flowers. A framed painting of a desert landscape with a camel is on the wall behind them.

“İSRAİL’E DESTEK VERENLER DE TEPKİ GÖSTERMEK MECBURİYETİNDE KALDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu katliam şebekesinin muvazeneyi kaybetmesinin artık destekçileri için de maliyet oluşturmaya başladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Katar’a yönelik pervasız saldırılar karşısında İsrail’e kayıtsız şartsız destek verenler de tepki göstermek mecburiyetinde kaldı. Bazı ülkelerin Filistin devletini tanıma niyetlerini açıklamaları da elbette olumlu bir adımdır. Gönül isterdi ki bu daha erken bir aşamada yapılsın. Ancak bu adımlar İsrail’e yönelik somut ve güçlü yaptırımlarla desteklenmediği takdirde netice vermekte zorlanacaktır. Diplomatik gayretlerimizi, İsrail’e yaptırım uygulamalarının

Recep Tayyip Erdogan and Muhammed Şiya el Sudani seated in ornate chairs. A small table between them holds a floral arrangement and two flags, one of Turkey and one of Iraq. A framed painting of a deer in a landscape hangs on the wall behind them. artması için yoğunlaştırmalı, İsrailli yetkililerin adalet önünde hesap vermeleri için uluslararası hukuk mekanizmaları kullanılmalıdır.”

“İSRAİL’İN EKONOMİK OLARAK DA SIKIŞTIRILMASI GEREKİYOR”

Recep Tayyip Erdoğan sits at a table with a nameplate reading "TÜRKIYE." A Turkish flag is on the table. Several men in suits stand and sit around, engaged in conversation. White chairs and light curtains are in the background.

“İsrail’in güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını, işgal ve istikrarsızlık politikalarına hız vereceğini biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu engelleyecek imkânlarımızın olduğunun farkındayız. Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayisi ve kalkınma geliyor. Yetenekleri ve tecrübelerimizi siz kardeşlerimizle paylaşmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Gelecek on yılları kazanmak için şimdiden bu alanlarda işbirliğimizi yoğunlaştırmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Recep Tayyip Erdogan and Hasan Sheikh Mahmoud seated in ornate chairs. A small round table between them holds water bottles, glasses, and flowers, with small flags of Turkey and Somalia. A framed painting of a reindeer on a landscape hangs on the wall behind.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in ekonomik olarak da sıkıştırılması gerektiğine inandığını belirterek, “Daha önceki tecrübeler bu tür adımların netice verdiğini gösteriyor. Biz Türkiye olarak 1,5 senedir İsrail ile tüm ticari işlemleri durdurduk. Böylece yıllık olarak 9,5 milyar dolarlık rakamdan sarfınazar ettik” dedi.

“SOMUT ADIMLARI VE MEKANİZMALARI HAYATA GEÇİREBİLMELİYİZ”

Recep Tayyip Erdogan in a black suit and green tie shaking hands with a man in white traditional robes and black headgear near an airplane with a red and white exterior. Security personnel in uniforms and other individuals in formal attire stand nearby on a red carpet. The airplane engine and steps are visible in the background.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e yönelik Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan soykırım davasına desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Keza bölgenin güvenliğini el birliğiyle kendimizin sağlayacağı somut adımları ve mekanizmaları hayata geçirebilmeliyiz. Bu noktada İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde yapılabilecekler olduğuna inanıyorum.

 

Recep Tayyip Erdogan in a black suit and green tie shaking hands with a man in white traditional robes and black headgear near an airplane with a red and white exterior. Security personnel in uniforms and other individuals in formal attire stand nearby on a red carpet. The airplane engine and steps are visible in the background.

Bizler 1967 sınırları temelinde coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti vücut bulana kadar mücadeleye azimle devam edeceğiz. Bu kutlu davada ne tehciri ne soykırımı ne de bölünmüşlüğü kabul edebiliriz. Zirvenin ve alacağımız kararların İsrail tehdidini durdurmak için ilave adımlar atılmasına vesile olmasını ve toplantımızın sonuçlarının harfiyen takip edilmesini temenni ediyorum.”

Recep Tayyip Erdogan in a black suit and green tie shaking hands with a man in white traditional robes and black headgear near an airplane with a red and white exterior. Security personnel in uniforms and other individuals in formal attire stand nearby on a red carpet. The airplane engine and steps are visible in the background.