Malatya Yeşilyurt Spor’un Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Bu gün Sanat Sokağı Mabesam Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongrede yönetim ibra edildi.
Kongrede Malatya Yeşilyurt Spor kulübün geliri 96 milyon TL olarak açıklandı.
Malatya Yeşilyurt Spor kulübün gideri ise 142 milyon TL olarak açıklandı.
Malatya Yeşilyurt Spor’un borcu 46 milyon TL olduğu açıklandı.
Trendyol 3. Ligde bir yıl mücadele ve finansman disiplinin de uzak olması takım için endişe verici.
Sportif başarı ile finansmanı disiplini içinde olmamız gerekiyor.
Bu da kulübün tüzel kişiligi ile ancak sağlanabilir.
Kulübün yönetim kurulu ve denetim raporu, oy birliğiyle kabul edildi.
Malatya Yeşilyurt Spor’un Olağanüstü kongresinde beklenen gelişme ise Malatya Büyüksehir Belediye Başkanı Sami Er de geldi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Yeşilyurtspor’un Malatyaspor olması için başlattıkları çalışmanın sürdüğünü ifade ederek, “Başına sonuna hangi harf gelirse gelsin Malatya’nın gönlünde efsane Malatyaspor yatıyor. Malatyaspor’un eski günlerine kavuşması için hep birlikte çaba sarf edeceğiz” dedi.
Malatya Yeşilyurtspor’un renginin sarı-kırmızı-beyaz ve logosuna yönelik tüzük değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kongrede yaptığı konuşmada, Malatya’nın bir futbol şehri olduğunu ifade ederek, “Futbol, Malatya için bir skor değil; aidiyet ve yürek meselesi.
Kulübün böyle bir aidiyet duygusu ile baglanması için kulübün tüzel kişiliğini Kooperatif sistemine geçilmesi ise Malatya futbolunu sağlam temel üzerine oturmasını sağlar.
Tribünlerde son zamanlarda Malatya’nın futbola ne kadar özlem ve açlık duyduğunu gördük” diye konuştu.
Malatya futbol taraftarın da tutunda yerel de şehiri yönetenlerin ortak ses Malatyaspor oldu..
Artık tek ses tek yürek hep birlikte haydi Malatya O sene bu sene.
Esen kalın Malatya Olay Haberde kalın Malatya da haberdar kalın…


