Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde Seçmen Listesi Tartışması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri yaklaşırken, seçmen listelerine yönelik yapılan düzenlemeler adaylar ile oda yönetimi arasında tartışma yarattı. Başkan Adayı Mahmut Boyraz itirazlarının karşılık bulduğunu belirtirken, MTSO yönetimi sürecin yasal ve rutin bir uygulama olduğunu açıkladı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri yaklaşırken, seçmen listelerine
G
MalatyaOlay’ı
Google’da haber kaynağınız olarak ekleyin


Kaynak ekle

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde, İlçe Seçim Kurulu kararıyla seçmen listelerinde yapılan düzenlemeler tartışma konusu oldu. Başkan Adayı Mahmut Boyraz itirazlarının neticesinde 155 kişinin listeden çıkarıldığını ve 201 kişinin eklendiğini savunurken; MTSO yönetimi ise listeden çıkarılan şirket sayısının 140 olduğunu, bu işlemin mevzuata uygun rutin bir hukuki süreç olduğunu bildirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yaklaşan organ seçimleri öncesinde seçmen listelerinin kesinleştirilmesi süreci devam ederken, listelere ilişkin açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. MTSO Başkan Adayı Mahmut Boyraz ve ekibinin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı başvuruların ardından seçmen listelerindeki revizyon kararları kamuoyuna yansırken, MTSO yönetimi de konuya ilişkin resmi bir kamuoyu duyurusu paylaştı.

Mahmut Boyraz: İtirazlarımız Sonuç Verdi

İlçe Seçim Kurulu kararlarının ardından değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkan Adayı Mahmut Boyraz, ekipleriyle birlikte yürüttükleri takibin sonuç verdiğini belirtti. Seçimlerin üyelerin hür iradesini yansıtacak şeffaf ve güvenilir bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Boyraz, İlçe Seçim Kurulunun değerlendirmesi neticesinde 155 kişinin seçmen listesinden çıkarılmasına, 201 kişinin ise listeye eklenmesine karar verildiğini söyledi. Boyraz, üyelerin hakkını ve sandığın güvenilirliğini savunduklarını, İl Seçim Kuruluna devam eden itirazlarının da bulunduğunu ifade etti.

MTSO Yönetimi: İşlemler Rutin ve Yasal Süreçtir

Mahmut Boyraz ve ekibinin açıklamalarının ardından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası kurumsal kanallarından yazılı bir duyuru yayımlandı. Listeden çıkarılan şirket sayısının 155 değil 140 olduğunu belirten MTSO yönetimi, bu inceleme talebinin bizzat kendileri tarafından İlçe Seçim Kurulu’na iletildiğini vurguladı. Açıklamada, kapanış işlemi yapan veya tasfiye halinde olan şirketlerin tespitiyle yapılan bu işlemlerin olağanüstü bir durum olmadığı, mevzuata uygun hukuki bir süreç olduğu kaydedildi.

Ayrıca aidat borcunu ödeyerek şartları yerine getiren üyelerin durumuna değinen yönetim, bu kişilerin zaten seçmen listelerinde yer alacağını, sürecin belirli bir adayın itirazı sonucunda gerçekleştiği yönündeki iddiaların algı oluşturma amacı taşıdığını belirtti. Oda, üyelerin eksik ve yanlış bilgilere itibar etmemesini istedi.

Bu haber hakkında merak edilenler

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ne zaman yapılacaktır?

MTSO organ seçimlerinin 1 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirileceği planlanmaktadır.

Mahmut Boyraz seçmen listeleri hakkında hangi iddiada bulundu?

Mahmut Boyraz, İlçe Seçim Kuruluna yaptıkları itirazlar neticesinde 155 kişinin seçmen listesinden çıkarıldığını ve 201 kişinin listeye eklendiğini belirtti.

MTSO yönetimi seçmen listesi düzenlemelerini nasıl açıkladı?

MTSO yönetimi, listeden çıkarılan şirket sayısının 140 olduğunu ve bu düzenlemelerin yasal mevzuat çerçevesinde yürütülen rutin bir hukuki süreç olduğunu ifade etti.

Seçmen listesinden çıkarılan şirketler hangi gerekçeyle bildirildi?

Kapanış işlemini gerçekleştirerek vergi dairesinden terk olan 117 şirket ile tasfiye halinde bulunan 23 şirket oda tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bildirilmiştir.

MTSO seçim süreçlerinde hangi hususa dikkat çekildi?

MTSO yönetimi, seçim sürecinde en önemli ilkenin şartları taşıyan hiçbir üyenin hakkının kaybolmaması, şartları taşımayanların ise listelerde yer almaması olduğunu vurguladı.