Söyleşi ve imza etkinlikleriyle renklenen fuarda, sevdiği yazarlarla buluşmak isteyen vatandaşlar stant önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Fuara katılan akademisyen ve yazarlar ise gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Oytun Erbaş: "Fuarlar Çocukların Kitapla Tanışmasını Sağlıyor"
Türkiye’nin dört bir yanında kitap fuarlarına katıldığını belirten Prof. Dr. Oytun Erbaş, Malatya Kitap Fuarı’nın okur ile yazarı buluşturma noktasındaki başarısına dikkat çekti. Fuarların gençlere okuma alışkanlığı kazandırdığını vurgulayan Erbaş, organizasyonda emeği geçen belediyeye teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
"Anadolu, Türkiye’nin geleceğidir. Anadolu’nun vicdanlı, ahlaklı ve irfan sahibi nesiller yetiştirmeye devam edeceğine; bu nesillerin hem ülkemizi hem de dünyayı değiştireceğine inanıyorum."
Muhammet Emin Yıldırım: "Biz İlim Medeniyetiyiz"
Malatya’nın her zamanki gibi canlı ve güzel olduğunu ifade eden yazar Muhammet Emin Yıldırım, fuardaki coşkunun kitaba verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
Malatya’nın okuma kültüründe her zaman özel bir yere sahip olduğunu belirten Yıldırım, "Biz ilim medeniyetiyiz, kitap bizim için çok kıymetli. İlmi daha ileriye taşımak için Malatyalıların kitaplarla buluşmaya ve okumaya devam etmelerini tavsiye ediyorum" sözleriyle okurlara seslendi.
Nurullah Genç: "Kitap İnsanın En Yakın Dostudur"
Kendisini Malatya’nın fahri hemşehrisi olarak gördüğünü söyleyen şair ve yazar Nurullah Genç, çocukluğunun Battalgazi destanlarıyla geçtiğini ve Niyazi Mısri’ye büyük saygı duyduğunu ifade etti. 6 Şubat depremlerinin ardından kentin yeniden toparlanma sürecine değinen Genç, fuarın her yıl gelişerek büyümesinden mutluluk duyduğunu belirtti.
Kitabın insan hayatındaki yerine değinen Genç, duygularını şu sözlerle özetledi:
-
Samimi ve Zarafet Dolu: "Kitap insanın en yakın dostudur. Samimidir; incinmez, incitmez."
Gençlere Tavsiye: Kitapların insan hayatına huzur ve mutluluk kattığını belirten usta yazar, gençlerin her zaman kitapla iç içe olmalarını önerdi.
Söyleşi ve imza seanslarıyla dolu dizgin devam eden 12. Malatya Kitap Fuarı, önümüzdeki günlerde de kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.

YORUMLAR