Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatyalı Rektör Nükhet Hotar’a Yeni Görev Büyükelçi Oldu

Ali Aladağ…:Malatya olay…:
Dokuz Eylül Üniversitesinin Malatyalı Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a yeni görev,  büyükelçi oldu!

Ali Aladağ…:Malatya olay…:
Dokuz Eylül

Malatyalı Rektör Nükhet Hotar’a Yeni Görev Büyükelçi Oldu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Dokuz Eylül Üniversitesinin Malatyalı Rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi ve kendisine Büyükelçilik unvanı verildi.

AKDENİZ için BİRLİK (AiB) NEDİR?

Akdeniz için Birlik (AiB), Akdeniz’de işbirliğinin güçlendirilmesini amaçlayan hükümetlerarası bölgesel bir örgüttür. 1995’te başlayan ve Barselona Süreci olarak da bilinen Avrupa-Akdeniz Ortaklığı’nın (EUROMED) devamı niteliğindedir. AiB, siyasi diyalog ve ekonomiden sosyal ve kültürel alanlara uzanan geniş bir yelpazeyi kapsayan bir işbirliği platformudur. AiB, EUROMED hedefleri ile müktesebatını teyit ederek, demokrasi, insan hakları ve temel özgürlüklere saygı, Avrupa-Akdeniz bölgesinde kültürler arası diyaloğun desteklenmesi ilkeleri çerçevesinde, bölgede barış, istikrar, güvenlik ve ortak ekonomik refah alanı tesis edilmesini teşvik etmeyi ve bölgesel bütünleşme ile uyum potansiyelini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

AiB, 13 Temmuz 2008 tarihinde Paris’te düzenlenen Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde kurulmuştur. 2010 yılında faaliyete geçen kuruluşun Sekretaryası Barselona’da bulunmaktadır.

Bir 1 kişi görseli olabilir

AiB’E ÜYE ÜLKELER HANGİLERİDİR?

Akdeniz için Birlik’e 43 ülke üyedir. (28 AB üyesi ile Türkiye, İsrail, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Monako, Karadağ, Cezayir, Mısır, Ürdün, Lübnan, Moritanya, Fas, Filistin, Suriye ve Tunus. Suriye 1 Aralık 2011 tarihi itibariyle üyeliğini askıya almıştır. Libya’nın gözlemci statüsü bulunmaktadır. 1995 yılında başlatılan Avrupa-Akdeniz Ortaklık sürecinde yer alan Türkiye, sözkonusu sürecin devamı olan AiB’e de kurulduğu 2008 yılından bu yana üyedir.

NÜKHET HOTAR KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Teorisi ve Kantitatif Yöntemler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’nda ise Doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı olarak göreve başlayan Hotar; 1990 yılında Yardımcı Doçent, 1992 yılında Doçent ve 1998 yılında Profesör unvanını almış; 1998-2002 yılları arasında Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Resim

2002 yılında siyasete girerek Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 14 yıl boyunca genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür. 22, 23, 25 ve 26 dönem İzmir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan Hotar, bu süreçte Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkan Vekilliği; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği de yapmıştır.

2018 yılının haziran ayında yapılan genel seçimler için milletvekili adaylığı için başvuru yapmadı.15 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atandı. 28 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne yeniden atandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ali Aladağ…:Malatya Olay…:
Güzel haber geldi...“Dünyanın
Sıradaki Haber İnönü Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde