Ölüm yolu…
Her gün birden fazla kaza…
Artık önlem alınması isteniyor…
Dün…Gencecik üç fidanımızı (Hacı Eren Turşucu, Keremcem Şahin, Furkan Karaboğa) kurban verirken, aynı gün tünel çıkışındaki diğer kazada 5 vatandaşımız daha yaralandı.
Peki, son 1 yılda Erkenek yollarında neler yaşandı? İşte korkutan rakamlar:
DÜNKÜ ACI BİLANÇO (2 Nisan 2026):

Kaza Sayısı:2 Ayrı Kaza
Vefat:3 Genç Evladımız
Yaralı: 6 Kişi (TIR sürücüsü ve takla atan araçtaki 5 vatandaşımız)

SON 1 YILLIK ERKENEK KAZA İSTATİSTİĞİ (Nisan 2025 – Nisan 2026):
Yerel ve ulusal medya arşivlerinden derlediğimiz verilere göre;

Toplam Kaza Sayısı:40+(Haberlere yansıyan jandarma ve itfaiye müdahaleli vakalar)
Toplam Can Kaybı: 10
Toplam Yaralı Sayısı:~60
DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR:

* Kazaların büyük çoğunluğu Erkenek Tüneli çıkışı ve tünel bağlantı yollarındaki keskin virajlarda yaşanıyor.
*Sıcak Nokta: Kazaların %70’inden fazlası Erkenek Tüneli çıkışı ile tünel girişindeki 2 kilometrelik bölgede yoğunlaşmaktadır.
*Kritik Sebepler: Yerel halkın sosyal medyadaki geri bildirimlerine göre; tünel çıkışındaki zemin kayganlığı, ani virajlar ve ağır vasıta trafiğinin yoğunluğu en büyük risk faktörleridir.

*Mağdur Profili: Son bir yıldaki ağır kazalarda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun genç nüfus ve şehir dışından gelen transit yolcular olduğu görülmektedir.
*Özellikle yağışlı havalarda zemin kayganlığı ve hız ihlalleri kazaları kaçınılmaz kılıyor.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

