Sürü halinde dolaşan dağ keçilerinden biri, kendisinin görüntülendiğini fark ettiği an sergilediği kıvrak hareketlerle adeta kayalıkların arasında kayboldu.

Doğa tutkunu ve bölge sakini Nihat Karaca tarafından saniye saniye kaydedilen o anlar, bölgenin zengin yaban hayatını ve doğal güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

"Dağ Keçileri Bize Emanet"

Eşsiz doğasıyla dikkat çeken Sugeçti Mahallesi'nde dağ keçilerinin sık sık sürü halinde dolaştığını belirten Nihat Karaca, bölge halkı olarak bu canlılara gözü gibi baktıklarını vurguladı.

Karaca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dağ keçileri bu coğrafyanın en kıymetli simgelerinden biri. Sugeçti ve çevresinde sürü halinde dolaşarak doğamıza ayrı bir güzellik katıyorlar. Onların güvenliği ve nesillerini sürdürebilmeleri için hepimize büyük görev düşüyor. Dağ keçileri bize emanet ve bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız."

Saniyeler İçinde Gözden Kayboldular

Doğal ortamlarında serbestçe dolaşan dağ keçileri, yüksek ve sarp kayalıklardaki tırmanış yetenekleriyle görenleri hayran bırakıyor. İnsan varlığını ve objektifleri fark ettikleri anda hızla hareket edip gözden kaybolan bu özel canlılar, Arapgir'in el değmemiş doğasının ve ekolojik dengesinin en önemli parçası olmaya devam ediyor.

Bölgedeki doğaseverler ve yetkililer, yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın önüne geçilmesi için Sugeçti Mahallesi ve çevresindeki hassasiyetin sürdürüleceğini belirtiyor.

YORUMLAR

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Olay Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.