Google’da haber kaynağınız olarak ekleyin
Sosyal medya hesabından Türk bayrağı ve kupa simgeleriyle paylaşımda bulunan Üstündağ, elde edilen bu büyük zaferin tüm ülkeye yaşattığı gururu vurguladı. Türk voleybolunun istikrarlı başarısına dikkat çeken Üstündağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bİ’ DAHA! Bİ’ DAHA! Bİ’ DAHA AVRUPA ŞAMPİYONUYUZ! 🏆 Yine biz. Yine bu ülkenin gururu, yine Avrupa’nın zirvesindeyiz. Kızlarımla gurur duyuyorum. Bu büyük başarıda emeği geçen tüm sporcularımızı, teknik ekibimizi ve bizlere her an inanan, destekleyen tüm voleybolseverlerimizi yürekten kutluyorum. Bu gurur hepimizin!”
Başkan Üstündağ’ın “Kızlarımla gurur duyuyorum” sözleriyle milli takıma olan inancını ve sevgisini bir kez daha yinelediği bu paylaşım, kısa sürede binden fazla etkileşim alarak voleybolseverler tarafından coşkuyla karşılandı. Sahadaki azimleriyle zirveyi bırakmayan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bir kez daha Türkiye’nin göğsünü kabarttı.
Filenin Sultanları, Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları Bileti Aldı
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2026 CEV Trendyol Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşarak 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılma hakkı kazandı.
Avrupa’nın zirvesine çıkarak şampiyonluk kupasını bir kez daha ülkemize getiren Filenin Sultanları, elde ettiği bu başarıyla Los Angeles 2028 biletinin de sahibi oldu.
Türk voleybolunun uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekleyen Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırdığı 2026 yılında bir önemli hedefi daha gerçekleştirerek Olimpiyat Oyunları’ndaki yerini şimdiden garantiledi.
Londra 2012, Tokyo 2020 ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından Los Angeles 2028’e de katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız; üst üste üçüncü, toplamda dördüncü kez Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanlarını Tebrik Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2026 CEV Trendyol Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nı tebrik etti.
İstanbul’un ev sahipliğinde, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen dev organizasyonun finalinde İtalya’yı 3-2 mağlup eden son şampiyon A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bir kez daha Avrupa’nın zirvesine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, final karşılaşmasının ardından telefonla arayarak millilerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “CEV Trendyol 2026 Avrupa Şampiyonu olarak milletimizi gururlandıran önemli bir başarıya imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
