Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarafsız. Özgür. Korkusuz! Yeniden Merhabalar…

Kenan Kaya…:Malatya Olay…:
Tam 33 yıl sonra Malatya’da halk için mücadeleye yeniden başlıyorum. Bundan böyle, Ali Aladağ abimizin vesilesi ile buradan sizlere sesleneceğim.

Kenan Kaya…:Malatya Olay…:
Tam 33

Tarafsız. Özgür. Korkusuz! Yeniden Merhabalar…

Malatyalı ve Malatya’nın sesi olmak için elimden geleni yapacağım. Tarafsız, Özgür ve Korkusuzca Malatya’nın sorunlarını, Malatyalıların isteklerini dile getireceğim.

Henüz lise bir yıllarındayken basın mensubu olarak Malatya’da hizmet vermeye başladım. 16 yaşındayken bana güvenerek gazete sayfalarını emanet eden başta Haydar Karaduman ve Hasan Hüseyin Güntürk olmak üzere,  Alişan Hayırlı, Ali Aladağ, Remzi Hayta, Vahap Güner ile Bülent Yalvaç’a teşekkür ediyorum. Yaşıtlarım sokaklarda top koşturup oyun oynarken, onlar bana güvenip hayatın gerçeklerini öğrettiler. Daktilo tuşlarına basmayı, gazeteye gelen bültenleri haber şekline dönüştürmeyi ve çevremde gördüklerimi habere dönüştürmeyi ise Ali Aladağ ve Bülent Yalvaç’a borçluyum. Sevgili iki abim bir öğretmen gibi bana nasıl haber yapılır öğrettiler. Remzi Hayta ve Alişan Hayırlı ise beni ulusal basın ile tanıştırdı.

16 yaşında Malatya’da Hamle Gazetesinde başlayan basın serüvenim, Yeni Malatya Gazetesi, Bölge gazetesi Ekspres ve Bugün Gazetesi ile devam etti. Gün geçtikçe ustalaştım hatta beni yetiştiren abilerime karşı haber atlatmayı dahi öğrendim. Özel istekle İstanbul basınına geçtiğimde henüz 19 yaşındaydım. Uzun yıllar Bugün, Meydan Gazeteleri, Kanal D, Star TV ve HBB TV ‘de görev aldım. Bu sürede Tarafsız, Özgür ve Korkusuz olmayı kendime ilke edindim.

33 yıl sonra yeniden düşüncelerimi kaleme alıyorum, bu kez bilgisayarın klavye tuşlarına dokunarak. Basın ve gazeteciliğe bakış hakkında hiçbir fikrim değişmedi. Bir basın mensubu kalemini satmamalı. Kimseden korkmamalı ve tarafsız olmalı. Bundan böyle Malatya ve Malatyalı için yazacağım. Bu köşede sizlerin sesi olacağım. Malatya’da yapılan güzel gelişmeleri veya olumsuz olayları kamuoyuna taşımanın yanı sıra halkım için güçlü olacağım. Seçilmişler veya atanmışları denetleyip görevlerini iyi yapıp yapmadıklarını sizlere duyuracağım. Doğru çalışanın yanında çalışmayanın karşısında yer alacağım.  Haftada bir bu köşede buluşmak üzere hepinize saygılar sunarım.

İlkyazı:

Konteynırda yaşayan Müdür

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sivas'ta bugün 10 dakika arayla
Sıradaki Haber Önce Malatya, Sonra Sivas! Büyük Depremin Habercisi mi?